Ny plats på mataffären – nya vanor?

måndag 14 april 2008 kl 16:17

Det var nästan med ett barns förtjusning som jag såg fram emot Coops nya lokaler i Kista. En kombination av saknaden efter smörgåspojkarna och att Matöppet för tillfället inte känns särskilt inspirerande att handla i fick mig att med stor förväntan kliva in på nya Coop i fredags kväll.

Ett paket couscous och lite koriander var dock allt jag fick med mig därifrån; fredagsrusning är inte shoppingvänligt. Och det var något som saknades för att jag skulle känna att det var en komplett mataffär – den känslan räknar jag med lägger sig när jag väl hittar bland hyllorna, men visst känns det som om butiken (och utbudet) är mindre än tidigare?

Bara själva placeringen i gallerian kommer förmodligen att vara en stor orsak till att jag återkommer till Coop igen, kanske mer ofta än jag själv tror just nu. Men största vinsten är nog ändå att de öppnar redan sju på morgonen; nu finns det en potentiell möjlighet för mig att lätt handla lite frukost på väg till jobbet igen.

Andra bloggar om: , ,
Taggar: ,
KistaKategori: Kista, Kista Galleria, Mat i olika former, Shopping

12 kommentarer till “Ny plats på mataffären – nya vanor?”

  1. Gustav Svärd:

    Jag har också fått lite ny vana av att konsum ligger så bra, bara att slinka in å köpa det man kommer ihåg saknas. Innan låg ju konsum en bra bit in i centrum, inte som om det va 5 minuter att gå men känns otroligt mycket närmare nu. Utbudet borde va mindre, för är väl knappast störe lokal och hyllorna går ju nu inte riktigt upp i ögonhöjd (för mig).

    Dessutom har jag redan hunnit använda butiken som genväg till restaurangtorget par gånger :D

    Tiderna är väl bland de bästa i landet för en stor mataffär? fördel Kista!

  2. behrang:

    skit i före detta mysiga konsum (med världens långsammaste kassapersonal).
    HÄR skulle du ha varit:
    http://w2.sydsvenskan.se/gatu/2008/04/16/vissa-saker-maste-vara-heliga/
    besviken bortom ord

  3. KistaChic:

    Gustav: Jag tjuvlyssnade på en diskussion i ny Konsums kassa häromkvällen och då bekräftades det att utbudet verkligen är mycket mindre än tidigare. Jag har också noterat den nya genvägen… Den lär bli välanvänd av många misstänker jag.

    behrang: Jag skulle ju det ja, men tyvärr blev det som sagt inte så.

  4. Jan Westheimer:

    Vart tog den manuella ost- och delikatessdisken vägen. Trist att den lilla matglädje som Konsum (i motsats till ICA) stått för håller på att försvinna. När försvinner resten av de manuella diskarna. Vi som gärna vill avsmaka ost, rökta chakuterier och diskuttera med personalen får tydligen åka in till stan i fortsättningen. Sortimentet också minskat tydligen, bedröcligt är vad man kan säga.

  5. Jan Westheimer:

    Jo, fiskdisken är faktiskt kvar om än i förminskat utförande. Kanske därför du inte observerat den. Men det var som en i personalen sa att folk i gemen bara ser till priset (ju billigare dess bättre, oaktat vad det är för kvalitet på varorna).

  6. KistaChic:

    Och fisk-disken, Jan! Nu går det inte heller att att få tag i färsk fisk i Kista Galleria med omnejd.

  7. KistaChic:

    Jan: Ja, den såg jag inte alls! Otroligt. Jag ska spana mer noga nästa gång.

    Men den i personalen har rätt; priset är tyvärr det enda som de allra flesta bryr sig om.

  8. Jan:

    test

  9. KistaChic:

    Jag hittade fiskdisken idag! Den var tom… En lapp hänvisade till fiskhyllorna tvärs över gången.

  10. Pompom:

    Tråkigt, detta. Det vi behövde i Gallerian var större mataffärer, inte ännu mindre. Konkurrens har väl sina poänger men jag hade hellre sett en stor affär än två med ungefär samma utbud, som det har varit med ICA och Konsum hittills.

    Vän av nostalgi minns med tårar i ögonen hur stort Konsum var 1978. Affären fyllde halva Centrum, de hade allt och det var lätt att cykla vilse med trehjulingen! Jag lärde mig dessutom att snatta där som tonåring. ;-)

    Nu tar jag gärna bussen till Sollentuna och shoppar på deras enorma ICA Kvantum. Snattandets tjusning har lagt sig men det vete sjutton om jag inte ska ta med mig trehjulingen någon dag.

  11. Staffan:

    @Pompom: Åhléns fanns här också. Med matavdelning! Konsum var väl egentligen ett Domusvaruhus. Metrobutiken låg ute på torget närmast kyrkan. Där Kassaservice finns nu.
    Det var 90-talskrisen som gick hårt åt vårt gamla gemytliga centrum.
    Ser vi nu till att expandera Kista till Stockholms andra kärnområde så får vi underlag för fler bra butiker.

  12. Zark:

    Som jag har förstått det så kommer Åhléns att utöka sin verksamhet genom att slå samman sin lokal med Konsums gamla lokal. Frågan är vad de kommer att ha för sortiment?

Kommentera