När inget värdefullt finns kvar i garaget…

måndag 31 mars 2008 kl 15:01

Det är alltid lika spännande att komma hem till Kista efter flera veckors frånvaro. Varje gång har något nytt dykt upp eller hänt och det mest synliga denna gång var nog vårens ankomst.

Men i garaget var vårhumöret inget vidare. Även om jag nästan räknat med det så var det nu KistaKärrans tur att få oväntat (och högst ovälkommet) besök. Visserligen fick inbrottstjuvarna bara med sig ett par hemmabyggda högtalare värda max ett par hundralappar; ett par membran som min händige bror skruvat fast i svartmålad plywood(!). Att de inte gav sig på kassettbandspelaren förstår jag, den är dessutom redan trasig, men vilken besvikelse det inbrottet måste ha varit (skulle inte förvåna om högtalarna har kastats i en papperskorg eller buske i närheten).

Det som stör mig mest är att de helt förstörde låset på passagerardörren. KistaKärran är så lössläppt att det räcker med att klappa på den för att dörrarna ska öppna sig; tidigare inbrottstjuvar har lyckats ta sig in utan att massakera låset. Är KistaTjuvar månne mindre fingerfärdiga än andra tjuvar?

Och kan vi alla enas om att inte släppa in folk och bilar hur som helst i garaget? Visserligen kan det inte finnas något kvar av värde i garaget nu när till och med min kärra fått besök men det är ofta jag ser både bilar och människor smita in samtidigt som andra.

Andra bloggar om: , , ,
KistaKategori: Bil & parkering, Kista, Ärvinge

2 kommentarer till “När inget värdefullt finns kvar i garaget…”

  1. KistaChic:

    Bildbevis från ett annat inbrott i Ärvinge:
    http://www.zatzy.com/showthread.php?p=3935459

  2. KistaChic » Inbrottstrend:

    [...] och idag såg jag ytterligare en krossad dörruta. Det känns lite… brutalt! Så jag hävdar fortfarande att KistaTjuvar inte är särskilt fingerfärdiga.[...]

Kommentera