En sen jakt i Kista…

fredag 9 november 2007 kl 17:29

Och när polishelikoptern vid niotiden igår kväll lämnade luftrummet ovanför Järvafältet efter jakten på Rinkebyrånarna inleddes en annan jakt i Kista; Jakten på mat.

Jag och KistaKärran hade precis hämtat LjudmätarBill på Arlanda och var tillbaka i Ärvinge strax före nio på kvällen. Ärvinge Livs stänger precis som hela gallerian vid nio, men jag inbillade mig att pizzerian åtminstone borde ha öppet till tio. Tji fick vi, de stängde också klockan nio, eftersom vi båda var hungriga och inte orkade åka runt och leta efter andra alternativ blev nödlösningen hämtmat från hamburgerian borta i Akallarondellen.

Har ni några tips, var kan man få tag i hämtmat i Kista efter klockan nio på kvällen?

Vid hamburgerian var det förresten fler än vi som var hungriga; en bil som åkte av på fel avfart valde att snabbt backade tillbaka in i rondellen innan han körde vidare till rätt avfart.

Andra bloggar om: ,
KistaKategori: Järvafältet, Kista, Mat i olika former, Ärvinge

14 kommentarer till “En sen jakt i Kista…”

  1. Anders Eldh:

    Flera av restaurangerna inne i Gallerians food court har öppet till 22!
    Sedan kan jag tänka mig att La Piazza på Kista Torg har öppet minst till 22, och där kan man ju köpa pizza. Hur länge den där pizzerian under tunnelbanan har öppet vet jag inte. Och nästa vecka öppnar O’Learys i Gallerian och dom kommer att ha öppet till minst 24 alla dagar.

  2. KistaChic:

    Öppet till 22 i food court måste vara nytt? Tänk om vi hade vetat det igår.

  3. Mikael Ståldal:

    McDonalds i Kista Galleria har också öppet till 22:00.

  4. Ninnibeth:

    Nja, inte direkt i Kista, men den supergoda kinarestaurangen Hing Long house på Malmvägen 24 i Sollentuna har öppet ganska sent.

  5. MyyZz:

    Har alla krogar som låg på Kista Torg stängt? Annars fanns det ju öppet där.
    I akalla finns det en krog med helt okej mat, Torget heter den krogen + en pizzeria uppe vid akalla torg oxo, de har jättegoda pizzor.

    Ska ta mig en funderare för mer finns det. Finns Husby krog kvar, de har nog oxo öppet mer än till nio även söndagar.

    Annars är det nog McD i akallarondellen som gäller.

    Tjingeling

  6. Oscar:

    Tror att både Ica och Konsum har öppet till 21:30 också :)

  7. Rudolf:

    Var finns närmsta traditionella kvällsöppna korvmoj ?

    - trött på kinapizzakebabhamburgare

  8. KistaChic:

    Oscar: Ica har öppet till 22! Och vi var för hungriga för att ens tänka tanken ”laga själva”.

    Annars håller jag med Rudolf – jag saknar en korvmoj.

  9. Leif:

    Borde inte Röda Rutan oxå ha öppet till 22 åtminstone. Tyvärr har de chanserat på sistone. Min gissning är ägarbyte, för det är nästan bara nya ansikten där numer. Den nya personalen vet inte ens att de kan erbjuda barnrätter; det måste man tala med den medelålders mannen (ägaren?) för att få.

    Al Dente vid torget skulle ju oxå kunna ha öppet till minst 22. Min erfarenhet av den är tyvärr oxå dålig: ointresserad, okunnig personal och halvdan mat (utom en gång på lunchen). Ytan utstrålar ju ambitioner, men insidan avslöjar någonting annat. Hört från personalen vid kassan: ”Kan jag ta kassan så att slipper jag servera?”

  10. MyyZz:

    Korvmoj i Kista vet jag ingen men det finns 2 i husby och en i Akalla, den uppe vid Akalla torg har riktigt bra mos, det har blivit en och annan tunnbrörulle därifrån.
    Så har man tid och vilja att ta sig en liten bit så funkar det oxo.

    tjingeling

  11. Oscar J:

    KistaChic: Öppet till 22? Inte varje dag. Häromkvällen måste deras klockor ha gått fel, för jag blev praktiskt taget utslängd när jag skulle köpa frukostmat vid 21:20. Dock hörde jag dem prata i kassan om att inte bara de själva utan alla butiker i Gallerian skulle ha öppet till 22. För att hantera julhysterin kanske.

  12. behrang:

    gottgottgrillen i rinkeby är en klassiker, men jag anser den vara dålig.
    al dente på kista torg anser jag vara bra, till skillnad från leif. enda gången jag har blivit missnöjd var när jag tog caesarsalladen.
    tyvärr finns den ingen kvällsöppen grill i eller i direkt närhet till kista, det är inget mindre än skam och skandal. kistachic borde gå i spetsen för en kampanj.
    hur som helst föreslår jag grillen som ligger precis intill husby centrums bortre parkering, från kista sett (alltså närmast simhallen) – deras kebabrulle är inte av denna värld. be om rhode island i stället för vitlökssås.

  13. Anna på Helsingörsgatan:

    Bara för att reda upp förvirringen – ICA i Gallerian har öppet till kl 21:30 alla dagar, Konsum till kl 21. Nu inför julen hade samtliga butiker öppet till kl 22, men det var bara inför jul.

    Jag ränner ofta iväg till ICA under den där sista halvtimmen efter kl 21 för att det brukar vara mindre folk då, och jodå, nog kan man konstatera att personalen gärna vill komma hem! ;-) Gallren fälls ofta ner redan vid kl 21 förutom vid en eller två kassor, plus ingången förstås, men det är öppet! Jag har aldrig blivit påhetsad, jag är ett bekant ansikte för dem vid det här laget och de är vana vid att jag ofta kommer strax innan stängningsdags, så jag har enbart erfarenhet av att personalen är trevliga – det hänger nog mycket på en själv också. Min upplevelse överlag, på tal om både kommentarer här och om Pias Livs, är att de allra flesta i butikerna i Kista är hur trevliga som helst om man själv bjussar på ett äkta leende och lite värme – det får man igen med ränta! Jag bodde tidigare i Vasastan och det var likadant där, så det är nog ganska allmängiltigt.

    Lite korv och dylikt finns på macken precis bortom Gallerian, och de har öppet dygnet runt, så det kan ju vara något för den som blir sugen på något sådant efter kl 21.

    Ville också säga, vad kul att ha hittat den här sajten! Jag flyttade hit till Kista i mars 2006 och trivs jättebra – det enda jag saknar inifrån stan är god kaffe latte (Wayne’s latte är den enda jag har hittat i Kista som inte är antingen blaskig eller besk), den stora och välsorterade videobutiken som hade öppet dygnet runt, samt dygnet runt-öppna 7-Eleven. Som utpräglad nattuggla har jag haft lite svårt att vänja mig vid att jag måste tänka till i förväg och göra alla ev inköp innan kl 21 eller 21:30 (utom sådant som finns på macken, då…). Och ett stort och bra utbud av hyrfilm med generösa öppettider borde det väl ändå finnas underlag för här? Lilla videobutiken på Ärvingevägen räcker inte långt, och inte SF Anytime på nätet heller… Någon som känner sig hågad att öppna en större, välsorterad videobutik med bra öppettider? ;-)

  14. svante:

    Som Tensta-bo kan jag rekommendera Ali Baba i Hjulsta. GRYMT.

    http://damonrasti.blogspot.com/2008/02/helgtipset-kka-p-ali-baba-i-hjulsta.html

Kommentera