Utsikten från KistaLyan

söndag 14 oktober 2007 kl 14:53

Skärmflyg i KistaLuftenUnder alla de år som jag har bott i lägenhet har jag haft turen att alltid bo med en bra utsikt, oavsett om jag bott högst upp (15 trappor upp) eller längst ner (halv trappa ner). Bland annat har jag kunnat se ut över en vacker skogssluttning, en stor färjehamn, milsvid vy över skogstoppar och hustak samt en hel fotbollsplan.

Och i Kista är det himmel, himmel, moln, trädtoppar, lite tak och ännu mer himmel som gäller. Förutom att jag kvällstid faktiskt kan ligga i soffan och se när stjärnorna lyser så fastnar jag också ofta med blicken på fåglar, några enstaka satelliter, kanske en ballong och en massa massa flygplan i både små och stora storlekar.

Jag trodde att jag sett det mesta som går att se i luften här men igår såg jag något nytt; långt bort över Järvafältet/Tensta svävade en skärmflygare. Först tänkte jag att det var en fallskärmshoppare men han gled runt länge utan att tappa höjd.


Taggar:
KistaKategori: Hem & bostad, Kista, Saker att göra & se, Ärvinge

4 kommentarer till “Utsikten från KistaLyan”

  1. Ninnibeth:

    Dom löper ut från Granholmstippen, så vi som bor i Akalla ser dom ofta. :)

  2. KistaChic:

    Men det måste ha varit riktigt bra vind i lördags med tanke på hur högt han kom.

  3. per:

    Nu är fotot lite för litet för att se om det är den, men ibland ser man en skärmflygare här i trakterna som åker med motor på ryggen. Då kan man glida runt så länge bensinen räcker.

  4. Henrik:

    Ni har rätt båda två, ibland flyger vi från granholmstoppen för att träna start & landning. På Barkarby startar vi med vinch och bogserar upp till 300-400m höjd. Ni är såklart välkommna att besöka oss när ni ser oss, kom och snacka gärna med oss, kanske ni vågar prova också? ;-)
    /H

Kommentera