Slinga dig i Kista

torsdag 5 juli 2007 kl 19:25

En kollega frågade häromdagen om även frisörsalongerna i Kista Galleria var öppna till nio på kvällen. Jajjemen sa jag och berättade om när jag följde med en vän på slingjakt i just Kista;

Hon hade fått en lördagsinfall och ville fixa sig nya ”folieslingor” så snart som möjligt och gärna även toppa håret samtidigt. Men det var mycket viktigt att det blev bra gjort och att hon kände förtroende för frisören, och eftersom jag själv inte provat någon av frisörsalongerna där var jag inte till någon direkt hjälp i val av salong. Däremot följde jag med som sällskap när hon gjorde sin rundvandring.

Första stället vi gick in på, Salong Zax, visade sig senare vara dyrast med 1200 kr för folieslingor plus toppning. Min vän fick inte alls några goda vibbar av tjejen som stod vid kassan så även om de gav ett seriöst intryck kände hon sig inte välkommen och gick vidare till salongen precis bredvid; Kista Hair Science. Litet och trångt, men vi fick bra och trevliga svar från tjejen vi pratade med och priset var lägst med enbart 720 kr.

Övriga tre salonger vi passerade under eftermiddagen låg på ungefär samma prisnivå och av olika små anledningar så kändes de tydligen aldrig riktigt lika bra som de tidigare; Antingen var det svalt mottagande från den hon pratade med eller så vände hon redan i dörren. Alltså hamnade vi återigen på Kista Hair Science där hon fick en tid bara några timmar senare – på en lördag kväll.

Prislistan från slingjakten i Kista Galleria
Salong Zax: 1 200 kr
Kista Hair Science: 720 kr
Hair Cut: ~800 kr
Kista Hårgäng: 780 kr
Hon & Han: ~800 kr
Priserna insamlade i juni 2007.

Resultatet?
Strålande. Frisören på Kista Hair Science gjorde ett jättefint jobb och min vän var jättenöjd.

Och frisörsalongerna i Kista Galleria har som sagt öppet till nio alla dagar… även helger.

KistaKategori: Kista, Kista Galleria

En kommentar till “Slinga dig i Kista”

  1. Ninnibeth:

    Hon har inte öppet till 21, men Mitra på Hårfixarna (utanför gallerian, brevid körskolan uppe vid Ärvingehallen är billig, suveränt duktig & dessutom trevlig. Jag ångrar så att jag var otrogen mot henne igår… (Förklaring på min blogg)

Kommentera