På andra sidan häcken rondellen

lördag 12 maj 2007 kl 9:24


Oj, vad händer här? Massor med hjulspår går ut till gräsmattan på andra sidan rondellen (från Ärvinge sett). Bilar, maskiner, en liten barack och något som skulle kunna vara en borr har ställts dit.

KistaKategori: Kista

14 kommentarer till “På andra sidan häcken rondellen”

  1. Andreas:

    Då ska du se alla prylar på stora gräsmattan vid brukshundklubben på andra sidan Kymlingelänken. Ser ut som ett minitivoli, fast för hundar.

  2. KistaChic:

    Men de prylarna har ju varit där länge. Och det är väl ett minitivoli? Om jag var hund skulle jag i alla fall tro det.

  3. Andreas:

    Men nu är de extra mycket leksaker, över hela gräsplanen. Måste vara nån slags tävling idag. Ett tjugotal tält har dom slagit upp oxå. Har inte gått förbi, såg bara det från Kymlingelänken när jag åkte förbi, måste dit och kolla sen. Undra om dom har något för en svart schäfer på 40 kg.

  4. KistaChic:

    Appropå hundar:
    Imorgon är det hundparad genom Akalla!
    stockholm.se/Extern/ Templates/CalendarPage.aspx?id=161221

  5. Rudolf:

    Vid den blå bygghusvagnen står en monsterborrmaskin.

    Ett upplag med stålrör som går att skruva ihop ligger bredvid.

    Några stålrör är nedborrade i leran.

    Vattensamlingar finns runt de nedborrade stålrören.

    Ett upplag med cementsäckar finns strax bredvid.

    Troligtvis mixar man vatten och cement och pressar ned i rören.

    Troligtvis är det inte Hallandsås-Rockagill i säckarna.

    Kan det handla om förberedande pålningsarbeten till den planerade
    infarts-utfarts trafikplatsen mellan Kista och Kymlingelänken ?

    Enligt tidigare beskrivningar skall trafikplatsen ligga 50-75 meter närmare E4 än den nuvarande infarten gör.

    Har någon en annan ide på vad det kan vara som byggs ?

  6. behrang:

    Är det bara jag, småförortsromantikern, som tycker att det har blivit lite väl mycket byggande på och flyttande av snart obefintlig skog och natur i Kista?
    Jag tycker att det är nog sedan rätt länge. Gräsmattorna är redan borta, det står byggnader mer eller mindre överallt, gamla, hederliga Kista IP är ett studentbaracksområde, snart kommer Sollentunamässan hit (i grunden positivt), Ärvinge gård ska rivas/har rivits och Kista C (just det, ni som inte har varit nere sedan dag ett säger ”Kista G”) ska fortsätta att bre ut sig som ett kapitalistiskt nöjesfält som binder samman mindre bemedlade Husby med mer bemedlade Kista.
    Blir det aldrig nog?

  7. Ted:

    KistaChic, du är ju mer nyfiken än en gamal pensionär…

  8. Gustav:

    @behrang, japp e bara du ;) Tycker själv som Kistabo sen nåra dar efter födseln att nuvarande planerna är trågika i sin småskalighet. finns ju inte mycket utrymme att bygga på i Kista (eller i Stockholm), så varför fortsätta i småstadsstil för det mesta? Stockholm är närmaste vi har en storstad i Sverige och det finns ett skriande behov för t.ex. mer bostäder. HongKong-stil kanske inte e nått för alla, men Vancouver/Toronto är goda förebilder att tänka på.

    Vi har ju ändå kvar otroligt stora skogsområden som är ganska väl skyddade mot all exploatering ändå i Stockholm. Bullerbyn är inte idealet för alla…

  9. Rudolf:

    Kista Gård skall inte rivas som tur är – men några annex ryker – massor av nya bostäder kommer så många blir glada, nyinflyttade under de kommande åren.

  10. behrang:

    Gustav. Det finns massor av lägenheter i innerstaden i det du kallar storstad: Stockholm. Om du vill ha hus och bilvägar finns det massor av alternativ i hela länet, både nära och långt ifrån. Exempelvis låter det som att Solna skulle kunna vara något för dig. Varför bor du i Kista?
    Kista är en av de mer välplanerade förorter vi har i den här staden, med grönområden, få bilvägar mellan husen och väldigt få höga hus (ett av de stora problemen i många andra av miljonprogrammets förorter, enligt många bostadspolitiska tyckare – vilken förälder vill ha sitt barn på gården när den bästa kollen man kan ha är från våning 15?).
    Det är många som trivs med de småskaliga fördelarna i Kista och att ha tio minuter med bil in till ”storstaden”. Så varför bör din världsbild gå före? Förklara för mig varför alternativen för oss som trivs med det här bör begränsas, medan alternativen för er som inte gör det bör utökas?
    Och snälla, prata inte om marknadskrafterna. Jag kräks på marknadskrafterna. Folk blir inte lyckligare av att köpa och bygga ut, det är en illusion som begränsas till en väldigt kort tidsperiod.
    Sök på nätet: vi är inte lyckligare i dag än vi var förr.
    http://www.aftonbladet.se/vss/ledare/story/0,2789,605044,00.html
    Så åter igen: varför bör din världsbild gå före?

  11. Aleks:

    Behrang, har du funderat på att Gustav är inte ensam om det? :)

    Det är väl flera som vill bygga vidare och det är därför det byggs.

    Kista är inte alls välplannerad.
    Inga trotoarer, inte tillräckligt med garageplatser eller parkering på gatorna…
    Kanske välplannerad för äldreboende. Knappast för en aktiv stadsdel med arbetande människor och småbarnsfamiljer. :)

    Det är naturligt att man förändrar den delen av världen där man bor. Även om man ensam skulle flytta till skogen blir man tvungen att så småningom bygga nåt för att slippa frysa, göra eld…och…så har man förändrat sin omgivning.
    Det är natuligt och det inte bara för människan utan för alla varelser som utvecklas.

  12. Igelbäcken:

    Hela utvecklingen med Kista känns mycket rolig, kul att det satsas!
    Kista blir attraktivare.
    behrang, du skulle säkert få bra betalt om du flyttade ut på landet.

  13. Gustav:

    @behrang – Det finns inte ”massor” av lägenheter i innerstan. Är faktiskt ett mycket stort underskott på just sådana. Boende i stadsmiljö är inget som finns ”massa” alternativ för. Urbanitet finns bara i innerstan och SMÅ delar av solna å sumpan.
    Kista har det blivit av enkla anledningen att föräldrarna valde det för 28 år sen :)
    Välplanerad kanske den var för sin tid och visst finns det klara fördelar. Men de flesta av dem har ju försvunnit nu med bilar som kör på gångvägarna och skitungar som åker motorcyckel på nätterna (bor vid Kistagången).

    Att dra likheter med miljonprograms-höghus är gundfelet du gör, tycker jag. Dom är inte alls vad jag vill ha. Finns en orsak man rivit flesta sånna i Chicago (20 20vånings-skivor med fattiga… skitsmart).
    Marknadskrafterna bryr jag mig inte så mycket om heller, om dom ska va bra måste dom styras lite i samhällets tjänst.

    Det handlar inte om att miska alternativen för di som vill ha småskaligt – i princip hela stockholms förorter är småskaliga på många sätt (därav att storstockholm är MINDRE tätbefolkat än stor-LA & Nederländerna). Att det ska va förbjudet att bygga nånstans bara för att det bor folk inom nån kiolmeter är just det som föranlett att det är så svår bostadsbrist i Stockholm (igen). I Kista är det ju nästan bara fråga om att förtäta industriområdet! för bostadsområden får man ju nästan aldrig ändra nåt i …

  14. KistaChic » Efterlämningarna på andra sida häcken rondellen…:

    [...] De kom, de grävde och de försvann. Men vad lämnade de efter sig? [...]

Kommentera