Ljudmätning i Kista

söndag 22 april 2007 kl 15:18

Det var en väldigt lugn söndag ute i Kista idag när jag och min ljudmätarkompis Bill (beväpnad med just en ljudmätare) var ute och tog en promenad.

Igelbäcken porlade i stilla ~65 dB, men det var förmodligen kringljudet som lät mer än själva bäcken.

I skogen på andra sidan bäcken kvittrade fåglarna i hela ~79 dB.

Borta på Ärvinge BP pågick en fotbollsmatch mellan Kista FC och ett blåklätt lag. Kistapojkarna spelar väldigt tyst för vi fick vänta länge innan ljudmätare gav oss utslag på ~99 dB. Något mål hann vi dessvärre aldrig se innan vi gick vidare, däremot en snygg vurpa av spelare nr 16. (Aj.)

KistaKategori: Järvafältet, Kista, Saker att göra & se

5 kommentarer till “Ljudmätning i Kista”

 1. Rudolf:

  Jättebra – fler ljudmätningar om det går.

  Jag har ofta varit förundrad över hur ljudbilden ändras vid inversion och dimma. Kvällar med låga moln så ökar ljudstyrkan kraftigt ifrån trafiken längs Tensta – Rinkeby.

  En annan intressant sak är att kommungubbarna lovade att vi i Ärvinge inte skulle få förhöjt buller när nya Kymlingelänken byggs. – 6 filig motorled , högre vägbank hastighet 70.

  Personligen tyckte jag att deras resonemang lät ihåligt för dom hade inte mätt i Ärvinge utan hänvisade till teoretiska beräkningar !

  Så om ni gör fler mätningar så kanske ni hjälper framtida Ärvingebor som vill fortsätta att ha det lungt och skönt i boendeområdet.

  Fakta känns alltid bättre än teorier.

  Kul grej.

 2. KistaChic » En sen jakt i Kista…:

  [...] precis hämtat LjudmätarBill på Arlanda [...]

 3. Nils:

  I bullerrapporten bör ni ange vilken standard ni mätt efter, vad bullerdirektivet säger, hur instrumenten varit kalibrerade, ev. vägningsfilter etc.

 4. KistaChic:

  Nils: Det var en väldigt lättsam mätning vi gjorde förra våren. Fåglar, fotboll och vatten som porlade. Inget som jag har rapporterat mer än på den här sidan.

 5. Nils:

  Jaaa jag fattar väl det, ja bara skoja. Jag blev överraskad av att ni fick så höga värden på di därna Kistapojkarna. Dom får lära sig att göra mål tystare helt enkelt.

Kommentera