Restaurang: Kolgrill i Tensta

lördag 20 januari 2007 kl 16:23

Tidigare i veckan ville vi testa en nytt matställe och mitt sällskap hade fått tips om den kurdiska kolgrillen som ligger vid Shellmacken i Tensta.

Det är ett klassiskt kebabhak och när vi kom dit verkade det vara en jättefest för en stor grupp människor som åt, fotograferade, åt, pratade, åt och bytte platser med varandra. Och utanför huset sprang småbarnen runt och … tja… hittade på bus, gick ett varv kring huset eller tittade på trafiken på motorvägen bredvid.

Vår lilla gäng hittade ett bord i enda ände av lokalen och beställde in var sin kebab, jag fick kebabkött på spett, bröd och så två välgrillade tomater samt en lök. Maten var ok, men tyvärr inte så mycket mer, och väldigt, väldigt fet. Inget toppställe alltså, men ett litet plus i kanten för den väldigt avslappnade stämningen.

KistaKategori: Mat i olika former

3 kommentarer till “Restaurang: Kolgrill i Tensta”

 1. behrang:

  den var grym förut – men blev rätt dålig för ett tag sedan. om du inte gillade den typen av mat är det en sak, annars borde du ge persiska (ja, ”kurdiska” är enligt mig mer ”persiska”) restaurangen i akalla (på mariehamnsgatan) en chans. lovely.

 2. Annelie:

  Jag har aldrig varit där, men åkt förbi på motorvägen. Det brukar komma ganska mycket rök ur skorstenen i alla fall! Jag länkar till det här inkägget från min Tensta-blogg, om du inte har något emot det!

 3. KistaChic:

  Behrang: Jöss, jag älskar ”den typen av mat”! Ska testa restaurangen i Akalla vid tillfälle. Tack för tipset. (Hoppas fotbollsmatchen går bra ikväll.)

  Annelie: Självklart. Du behöver aldrig fråga, länka på.

Kommentera