Mera matrapporter

lördag 20 januari 2007 kl 20:50

Jag och TenstaChic har precis avnjutit en hämtmiddag från Ärvinge Livs; Libanesisk tallrik.

Mycket trevligt och oväntat upptäckt att hitta det så nära hemmet. Mums. Brödet fick vi dock fryst, så det, kycklingen och pirogerna fick ta sig en svängom i micron först.
Helt ok, men hämtmat är förstås aldrig som att äta på en riktig libanesisk restaurang.

(Den tillhörande magdansen ska vi strax stå för själva.)

KistaKategori: Kista, Mat i olika former

8 kommentarer till “Mera matrapporter”

  1. ulen:

    Upptäckte själv Libanesen på Foodcourt i somras och det är nog den vanligaste hämtmaten från centrum sedan dess. Har inte sett att Ärvinge Livs också har en Lib-tallrik – får väl testa vid tillfälle fast jag tror inte de matchar centrum…
    Vad gäller lunchmat i Kista finns det ingen som slår HK restaurang

  2. Legostar:

    Nyinflyttad till Stockholm (Sollentuna), jobbar i Ärvinge och vi brukar gå och handla sallader på Ärvinge Livs till lunch – måste nog också ta och prova en Libanesisk tallrik.
    Trevlig sida du har med Kista/Ärvinge nytt, uppskattas av en nyinflyttad :)

  3. ulen:

    Är det någon som provat denna i Huvudsta? Sägs vara mkt bra: http://www.cavederoi.com/

  4. Myran:

    Hej Kistachic!

    Hur lägger man upp en bild så som du har längst upp på sidan?

    // Burres kompis Stefan

  5. KistaChic:

    ulen: Jag har provat Cave De Roi. Riktigt bra mat, men jag hade precis som du hört att det skulle vara mycket bra så jag hade nog lite för höga förväntningar. Det kändes inte mycket bättre än andra libanesiska restauranger jag varit på.

    Legostar: Välkommen!

    Burres kompis Stefan: Man laddar upp den på servern via ftp eller uppladdningsfunktionen i WordPress. ;)

  6. behrang:

    libanesen var fantastiskt bra från början, liksom stockholms fisk. sedan sålde den första libanesägaren och maten blev så där och stockholms fisk la ned för att den kvaliteten inte uppskattades här ute.
    tyvärr tycker jag att maten i kista centrum är på gränsen till kritiskt dålig: indier utan bett, turkar utan spänst (förutom möjligtvis den klassiska freddyskebaben med orientalisk/kebabdressing) och svenskar utan kaflang (nej, det betyder ingenting). dessutom ligger priserna i överkant. bästa restaurangen i kista är hollywood, bästa kebabrullen (alldeles nybakt bröd! och rhode island-dressing, sjukt gott) får man på husbygrillen (som nog inte heter husbygrillen men ligger precis intill centrumparkeringen vid husby torg) och den bästa pizzan finns att hämta på underground under tunnelbanan, även om kvaliteten har varit skiftande de senaste månaderna. med rätt pizzabagare = rätt pizza.

    lite kistahistoria: när jag gick på högstadiet fanns den närmaste kebaben i solna centrum. jag tror att den första kebaberian kom hit 1991 (solna korv, fortfarande på utsidan av centrum) och sedan gick gamla godiskiosken freddys (ägd av freddy) till attack med den numera legendariska freddyskebaben (med kebabdressingen). freddy var liten och charmig, hans bror sam var stor och mer burdus men ändå rätt gullig. sedan öppnade stora freddys på torget, som freddy sålde av efter ett gäng framgångsrika år och återvände till sitt södertälje och restaurangen bytte namn till la piazza, än i dag. roligt är dock att när freddy köpte husby krog fick den namnet freddys. det var bara det att alla fortfarande kallade/kallar la piazza för freddys. som gjort för alkoholiserade missförstånd.
    men husby var för hårt och nu är freddy nog tillbaka i södertälje igen.

  7. LarsThommy:

    Instämmer som gammal Kistabo – Freddys kebab är (var) bäst! Men varför inte pröva en fika på Eggeby gård? Miljön runt Café Grönlingen får du (ni) på köpet.

  8. Howard Grey:

    Jag beställde lunch (”wokade räkor”) på Hollywood i Kista och blev oerhört besviken. 75 kr för 10-15 kokta/torra minimala babyräkor och en deciliter ris är ett rent rån. Den sämsta lunchen så länge jag kan minnas. Det hade ingenting att göra med wok. Tyvärr är det sånt som får mig att inte vilja återvända till ett ställe. Lämnade arg och fortfarande hungrig.

Kommentera