Ärvingenytt – även små områden har sin press

fredag 27 oktober 2006 kl 9:41

Jag har nyligen haft ett samtal med Ingrid som jobbar med och skriver för Ärvingenytt. Det är en tidning som skapas på uppdrag av LjungbergGruppen, som äger en stor del av husen i Ärvinge, och delas ut till hyresgäster i området samt till företag i Kista.

Tidningen har funnits i hela tretton år, bra mycket längre än jag själv hade gissat på, och Ingrid har varit med nästan från början. Hon berättar att innehållet varierar från nummer till nummer, men att de försöker få en balans mellan sånt som intresserar både boende respektive företag. Hon tycker det är lätt att hitta nya saker att skriva om eftersom det hela tiden händer så mycket här i Ärvinge, men för att få nya idéer och förslag ringer hon till exempel hon runt till företagen och frågar efter saker som har hänt.

Ingrid har genom åren fått träffa en massa spännande människor och även fått se resultat och möta slutanvändarna av det som sker i kontorshuset – ett roligt minne är en apparat på Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping som styrs med hjälp av en applikation utvecklad av ett företag i Ärvinge.

Själv har jag ännu inte haft förmånen att läsa ett exemplar, men tidningen kommer bara ut två, kanske tre, gånger per år. Jag hyr i för sig bara en garageplats från LjungbergGruppen så jag får den inte direkt i brevlådan. (Hint, hint till LjungbergGruppen – vi p-platshyresgäster vill också ha tidning!)

KistaKategori: Artiklar & notiser, Kista, Ärvinge

2 kommentarer till “Ärvingenytt – även små områden har sin press”

  1. Oscar:

    LjungbergGruppen borde lägga ut tidningen på nätet. Det skulle förmodligen kunna locka fler hyresgäster. Det behöver ju inte innebära någon större merkostnad. (Dessutom skulle jag gärna läsa den.)

  2. KistaChic » Ärvingenytt - loppisfebern sprider sig:

    [...] i somras skickade Ingrid mig ett exemplar av Ärvingenytt! Jätteroligt att äntligen [...]

Kommentera