Kista på Stockholms stadsmuseum

torsdag 27 juli 2006 kl 10:18

KistaChic har varit på Stockholms stadsmuseum och blev förstås helt till sig när hon hittade en massa roliga kopplingar till både Kista, Ärvinge och Kymlinge. Både benbitar, glasrester och halva smycken. Det finns väldigt mycket gammalt som har hittats här i området.

De röda plupparna markerar fyndplatser.

Bilder är väldigt olovligt tagna inne på Stockholms stadsmuseum, men det var inte förrän jag kom hem och besökte deras webbplats som jag läste om fotoförbudet. Ber ödmjukast om ursäkt i efterskott, men jag kan inte låta bli att publicera bilderna ändå.

KistaKategori: Kista, Saker att göra & se

5 kommentarer till “Kista på Stockholms stadsmuseum”

 1. Anders Eldh:

  Väldigt intressant info från Stadsmuséet! Det är lätt så att man bara lever i nuet och inte tänker på att det finns mycket historia bakom alla platser. Man får en bättre anknytning till platsen där man bor om man vet lite om dess historik.

 2. Dr. Blau:

  Stadsmuseet förlåter dig.
  Eller jag som representant gör det i alla fall, men det är kanske för att jag bor i Kista själv…

  (Satt och letade sidor som uppmärksammat museet på nåt sätt och råkade på denna.)

 3. Dr. Blau:

  Och så stavade jag inte ens museets webbadress rätt ovan… …pinsamt. Glömde ju www:et. Tre viktiga bokstäver i vårt fall.

 4. KistaChic:

  Tusen tack, Dr. Blau! =) Skönt att höra.

 5. Staffan:

  Våren -69 var jag ute och kollade mina kamrater som grävde ut här i backarna för att bereda plats för de tre stadsdelarna. Jungfruliga ängar och skogsdungar. Ärvinge gård, nu inklämd mellan husen, låg då på sin kulle omgiven av ängar och grusvägarna dit. Landet!
  Själv hade jag glädjen att få gräva ut vikingatida gravar vid Riksmuseet. Bodde på Lappis då. Arkeologer har oftast långa arbetsresor ska du veta.
  Att jag flyttade hit -78 är en annan historia.

Kommentera