Kistagrossen

tisdag 7 juni 2005 kl 12:00

Jag har förstås varit tvungen att besöka mataffären Kistagrossen - och Ica/Coop inne i Gallerian får se sig allt mer överträffade. Inne på Kistagrossen kan man verkligen hitta allt möjligt spännande, plötsligt kommer det inte längre att vara ett problem att hitta färsk mynta eller koriander. Längst in, bakom ett par mastiga kakvagnar finns det en rejäl köttdisk som alldeles säkert kan hjälpa dig med det mesta du behöver. Prislistan på väggen skvallrar om både mer eller mindre ätbara kroppsdelar. Och det finns alla möjliga varianter på konserver, frysta varor, couscous, mjöl och allt möjligt annat som jag faktiskt inte har en aning om vad det är. För mig som har bott i nordafrika är det i alla fall väldigt mycket nostalgi bara att gå in där.

Matklippet på andra sidan t-banan kommer fortfarande att vara mitt förstaval av matbutik på väg hem från jobbet, men Grossen kompletterar bra. Senast i söndags var jag där och bunkrade upp av deras fantastiskt goda, färska, torkade aprikoser (alltid nypackade).

Och under ett av mina första besök följde följande lilla vän med mig hem:
Vattenpipa

Taggar:
KistaKategori: Mat i olika former, Shopping

4 kommentarer till “Kistagrossen”

  1. BGAN:

    Handlade ofta där när jag jobbade i Kista. (Dessutom rabatt för Ericssonanställda på den tiden, vet ej nu.) Intressant utbud, bra priser. Såg på deras hemsida, dom verkar ha utvecklats ganska ordentligt på sista tiden.

  2. Christopher Anderton:

    Vi tänkte dra ut till Kista och röja runt bland de persiska ställena. :)
    Har du något tips?

  3. KistaChic:

    Christopher: Är det mataffärer eller restauranger som lockar?
    För mataffär känns Kistagrossen som ett säkert kort för många underliga och spännande inköp. Men jag har inte utforskat klart, och definitivt inte längre bort på stationerna Husby och Akalla.

    Spännande matblogg ni har, man blir ju hungrig direkt.

  4. Howard Grey:

    Kistagrossen är helt rätt ställe för att handla All världens mat. En del andra affärer gör sken av att ha variation men kommer inte i närheten av Kistagrossen. Ett extra plus att ägarna som trots att de är från mellanöstern också vågar/vill ta in livsmedel från tex sydamerika vilket gör att affären verkligen har ett globalt och spännande utbud. Keep it up !

Kommentera